Fırında Patates Kızartması – Dört Farklı Kesim ve Lezzette Fırında Patates

7’den 70’e herkesin sevdiği patates kızartmasının en masum halini, yani fırında yapılmışını, farklı kesim çeşitleriyle ve farklı çeşnilerle, ilk kez yapacak birine anlatır gibi detaylarıyla anlattığım bu tarif umarım hoşunuza gider. Sizin tercihinizin hangisi olduğunu yorumlara yazarsanız sevinirim. ❤️

Zorluk: Kolay Hazırlama Süresi 10 mins Pişirme Süresi 30 mins Toplam Süre 40 dakika
Porsiyon: 4
En İyi Mevsim: Yıl boyunca uygun

Fırında Patates Kızartması Malzemeleri

küp şeklinde patates için

elma dilim patates için

parmak patates için

cips için

Fırında Patates Kızartması Nasıl Yapılır

  1. Patatesleri soyup yıkayıp kağıt havlu veya temiz mutfak beziyle kurulayalım.

  2. İlk kesim şeklimiz olan küp şeklini verebilmek için fotoğraftaki gibi dilimleyelim. Derince bir kaseye alıp kajun baharatı, yağ ve tuzu ekleyerek iyice karıştıralım.

  3. İkinci kesim şeklimiz olan elma dilim şeklini verebilmek için fotoğraftaki gibi dilimleyelim. Derince bir kaseye alıp top kişniş, yağ ve tuzu ekleyerek iyice karıştıralım.

  4. Üçüncü kesim şeklimiz olan parmak patates şeklini verebilmek için fotoğraftaki gibi dilimleyelim. Derince bir kaseye alıp everything but the bagel çeşnisi ve yağı ekleyerek iyice karıştıralım. ( Sitedeki everything but the bagel çeşnisi tarifini kullandım. Tarifi burada: Everything But The Bagel Çeşnisi Tarifi )

  5. Dördüncü kesim şeklimiz olan cips şeklini verebilmek için fotoğraftaki gibi dilimleyelim. Eğer bu kesme aletinden elinizde yoksa rendenin cips kesme yeriyle veya bir bıçakla ince ince keserek yapabilirsiniz. Kestiğimiz patatesleri derince bir kaseye alıp nişasta, susam, yağ ve tuzu ekleyerek iyice karıştıralım.

  6. Baharatlayıp yağladığımız patateslerimizi yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine alıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-30 dakika pişirelim. Fırının süresi hem sizin kullanacağınız fırının çeşidine hem sevdiğiniz patates kızartması çeşidine göre hem de seçtiğiniz patates kızartması kesimine göre değişecektir. Patate parçaları küçüldükçe süre kısalacak, büyük parçalarda ise süre biraz daha uzayacaktır. Ayrıca bazıları patates kızartmasını kıtır kıtır sever bazıları ise daha yumuşak. Siz ara ara kontrol edip en sevdiğiniz aşamada enfes patateslerinizi fırından alıp tüpaketebilirsiniz.

Anahtar Sözcükler: fırında patates kızartması tarifi,Fırında Patates kizartmasi Soslu,Baharatlı fırında patates kizartmasi,Fırında patates kızartması püf noktası,fırında patates kizartmasi. kahvaltılık,

Bu tarifi yaptınız mı?

Instagram'da @yemeklerlecom'u takip edin, yaptığınız tarifin bir fotoğrafını çekin ve #yemeklerlecom olarak etiketleyin. Yaptıklarınızı görmeyi seviyoruz!

Takip et

Bu tarifi pinleyin ve takipçilerinizle paylaşın.

pinit

Kullanıcı İncelemeleri

5 üzerinden 5
14 Müşteri Puanları
5 yıldız
14
4 Yıldız
0
3 Yıldız
0
2 Yıldız
0
1 Yıldız
0
Yorumunu yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Soru ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

        Tarifini Yayınla Kredi Kazan Hediyeleri Topla
        Instagram'da