Shopska (Şopska) Salatası

Balkan mutfağının meşhur salatasının tarifini sizlerle paylaşmak istedim.  Bizim çoban salatamıza benzese de bazı önemli farkları var ve bence mutlaka denemeye değer.

Zorluk: Kolay Hazırlama Süresi 10 mins Toplam Süre 10 dakika
Porsiyon: 1
En İyi Mevsim: Yaz

Şopska Salatası Malzemeleri

Şopska Salatası Nasıl Yapılır

  1. Salatamızın malzemelerinin soğuk olduğundan emin olalım. Mümkünse malzemeleri salatamızı yapmadan hemen önce buzdolabından çıkaralım. Domates ve salatalığı iri iri doğrayalım. 2 santimetrelik küpler gibi düşünebiliriz. Salata kabımızın ortasına yığma şeklinde koyalım. Soğanımızı piyazlık olacak şekilde ince ince doğrayıp üzerine ekleyelim. Peynirimiz tuzlu olacağı için bunu dikkate alarak dilediğimiz kadar tuz serpelim. Ardından sirke veya limon suyunu ve en son olarak da zeytinyağımızı dökelim. Rendelediğimiz veya ufaladığımız beyaz peyniri de üzerine serpelim. Hemen servis yapabilir veya bekletecekseniz en fazla yarım saat olmak üzere buzdolabına kaldırabilirsiniz. Afiyet olsun.

     

    Not: Eğer isterseniz sivri, çarliston veya köz kapya biber de ekleyebilir, taze maydanoz veya kekikle süsleyebilirsiniz.

Anahtar Sözcükler: Şopska Salatası tarifi,shopska salata peyniri,şopska slata,bulgar salatası tarifleri,makedonya salatası,şopska peyniri,bulgaristan salata çeşitleri

Bu tarifi yaptınız mı?

Instagram'da @yemeklerlecom'u takip edin, yaptığınız tarifin bir fotoğrafını çekin ve #yemeklerlecom olarak etiketleyin. Yaptıklarınızı görmeyi seviyoruz!

Takip et

Bu tarifi pinleyin ve takipçilerinizle paylaşın.

pinit
Yorumunu yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Soru ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tarifini Yayınla Kredi Kazan Hediyeleri Topla
Instagram'da