Mantarlı Omlet – Tüm Detaylarıyla Sebzeli Omlet Tarifi

Bu tarifi özellikle benim oğlum gibi başka şehirde okuyan, yaşayan gençler ve yeni yemek yapmaya başlayan kişiler için yazmak istedim. Basit püf noktalarına dikkat ederek hiç yemek yapmayı bilmeyen biri bile ünlü şefler gibi bir omlet hazırlayabilir değil mi, neden olmasın? 🤗 Denemeden yapamayız, haydi mutfağa!

Zorluk: Kolay Hazırlama Süresi 15 dakika Pişirme Süresi 25 dakika Toplam Süre 40 dakika
Porsiyon: 2
En İyi Mevsim: Yıl boyunca uygun

Mantarlı Omlet Malzemeleri

Pişirme Modu Kapalı

Mantarlı Omlet Nasıl Yapılır

  1. Mantarların kabuklarını elimizle soyalım veya nemli bezle silelim veya bunları yapamıyorsak yıkayıp hemen kurulayarak temizleyelim. Ardından ince ince doğrayalım.

  2. Sivri biberleri yıkayıp kurulayalım. Ortadan diklemesine ikiye kesip içindeki tohumları çıkaralım ve atalım. Sonra ufak ufak doğrayalım.

  3. Domatesleri de dilediğimiz şekilde minik minik doğrayalım. 

    Ben çeri domatesleri fotoğraftaki gibi önce ikiye, sonra bir daha ikiye ve sonra bir daha ikiye keserek sekiz parçaya böldüm.
  4. Tavaya iki kaşık zeytinyağı alıp altını yakalım. Bir dakika yağın ısınmasını bekleyip mantarları ve biberleri tavaya alalım. Mantarlar hafif kahverengileşene kadar yaklaşık 5 dakika kadar karıştırarak soteleyelim.

    Başta yağı ısıttığımız için normalde mantarların su salmaması gerekir ama ola ki su salarsa mutlaka suyunu çekene kadar karıştırarak kavurmaya devam edelim.
  5. Ardından domatesleri de ekleyip suyunu salıp çekene kadar yine yaklaşık 4-5 dakika karıştırarak pişirelim. Pişince altını kapatalım. 1/4 çay kaşığı tuz ve 1/4 çay kaşığı karabiber ekleyip bir kez daha karıştıralım ve sebzelerimizi başka bir tabağa alalım.

  6. Temiz bir kaseye iki tane yumurta kıralım. Çay kaşığının ucuyla tuz, çay kaşığının ucuyla karabiber ekleyip yumurtalar iyice dağılıp karışana kadar çatalla veya varsa el çırpıcısı ile karıştıralım.

  7. Peynirleri ufak ufak doğrayalım.

  8. Tavamızı yine ocağa alıp altını yakalım ve 1/2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyelim. Kasede çırptığımız yumurtaları tavaya döküp altı pişene kadar yaklaşık 2-3 dakika bekleyelim.

  9. Fotoğraftaki gibi tavada altı pişen yumurtanın bir yarısına en başta pişirdiğimiz sebzelerin yarısını koyalım. Üzerine de doğradığımız peynirlerin yarısını koyalım.

    Sebzeleri ve peyniri ekleyeceğimiz zaman tavada altı pişen yumurtanın üstü henüz tam pişmemiş olmalı, üstü de pişecek diye altını yakmayalım. :)
  10. Spatula yardımıyla boş kısmı sebzeli peynirli kısmın üzerine kapatalım ve 1-2 dakika daha bekleyerek hem içinin pişmesini hem de peynirin erimesini sağlayalım.

    Bu arada gerekirse çevirerek altının yanmamasını sağlayalım.
  11. Bu şekilde 1 porsiyon sebzeli omletimiz hazır olmuş oldu. Geri kalan yumurtalar, sebzeler ve peynirlerle bir tane daha omlet yapalım ve sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.

Anahtar Sözcükler: omlet tarifi,Değişik omlet Tarifleri,Peynirli Omlet Tarifi,

Kullanıcı İncelemeleri

5 üzerinden 5
284 değerlendirmeye göre
5 yıldız
284
4 Yıldız
0
3 Yıldız
0
2 Yıldız
0
1 Yıldız
0
Bu tarifi değerlendirin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Soru ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. Cilek

    Enfes gözüküyor.

    0 Favorilere ekle
    Dk.
    0 Favorilere ekle
    YouTube kanalımıza abone ol, tarif videolarını kaçırma.
    Instagram'da